Sources

Here I list sources I use or refer to, and, if available, I provide links to online versions.


  • Friberg, Elvira (1945). Billig mat: Fullständig kokbok för det enkla hushållet. [Ny uppl.] Stockholm: Bonnier

  • Rückerschöld, Anna Maria (1785). En liten hushålls-bok, innehållande säkra underrättelser, om rätta beredningen af hwarjehanda äteliga waror, unga matmödrar til tjenst, af Anna Maria Rückersköld. Stockholm, tryckt hos J.C. Holmberg, 1785., Stockholm: Link to Pdf versionCourtesy of Umeå University Library.

  • Rückerschöld, Anna Maria (1801). Den nya och fullständiga kok-boken, innehållande beskrifning, at med mindre kostnad tilreda hwarjehanda smakliga rätter äfwen af potates, samt wälmenta råd och påminnelser, som jämwäl för bättre hushåll kunna wara tjenande, jemte bihang af et litet hushålls-allahanda [Elektronisk resurs]. 2. upl. Stockholm: Link to Pdf version. Courtesy of Umeå University Library.

  • Warg, Cajsa (1755). Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber./(C.W.) Stockholm, tryckt hos Lor. Ludv. Grefing, på desz egen bekostnad 1755.. Stockholm:


  • Weltzin, Carolin (1821). Ny kokbok. Eller Anwisning till en myckenhet nu brukliga mat-rätters tillredande; jemte ett bihang innehållande kunskaper om hwarjehanda hushålls-rön. Af C. Weltzin. Fjerde upplagan. Stockholm, 1821. Tryckt hos direct. Henrik A. Nordström, [Elektronisk resurs] : på eget förlag.. Stockholm. Link to Pdf version. Courtesy of Umeå University Library.

No comments:

Post a Comment